Senin Kahvaltın Neli?




'Breakfast' ve 'Couples', enteresan fotoğraf serileri yaratıcısı fotoğrafçı Jon Huck imzalı iki proje. Fotoğraflar fikir ve renk kullanımıyla görülesi olduğu kadar, eğlenceli de.

Portre fotoğraf serisi
'Breakfast', kişiler ve kahvaltılarının fotoğraflarından oluşuyor.

Fotoğraflara bakarken siz de benim gibi minik bir tahmin oyunu oynayabilirsiniz. Önce kahvaltılarına değil de, kişilerin kendilerine bakarak kahvaltılarını tahmin etmeye çalışmaktan oluşan bu oyun, sonuçlarıyla sizi de benim kadar şaşırtacaktır, diye düşünüyorum.

Günün en önemli öğünü kahvaltı, ama nedense asıl atlanması ya da geçiştirilmesi gereken akşam yemeği olmalıyken, çoğunlukla kahvaltı atlanıyor.

On dakika daha erken uyanmam gerekse de, leziz bir kahvaltı yapmadan güne iyi başlamış saymıyorum kendimi.

Bu sabah kahvaltımda elma suyumun yanında; haşlanmış tatlı mısır noktacıkları, biraz patates püresi, peynir, acı pul biberden oluşan bir tost eşlik ediyor bana. Deneyin, öneririm.
Doğaçlama karışımlarla sandviç/tostlar icat etmek(!) hoşuma gidiyor ve genelde iyi sonuçlar aldığımı söyleyebilirim.

Peki, sizin kahvaltınız neli? Umarım atlayanlardansa, kahvaltıyı minik bir şeylerle geçiştirenlerdensinizdir.

Y
aratıcı fikriyle Jon Huck projesinden ilham alanlardan biri de Evan Roberts; yirmi beş Temmuz'dan bu yana kahvaltılı fotoğraflarını Flickr üzerindeki galerisinde biriktirmeye devam ediyor. En son, elma dilimleriyle görüntülenmiş...

Jon Huck fotoğraflarından 'Couples'ın konsepti ise, çiftler.

Çiftlerin portre fotoğraflarından oluşan sergi üzerinden de değişik tahmin oyunları icat edip oynamak, ya da sosyolojik izdüşümler yakalamaya çalışmak olası yan anlamlar olarak değerlendirilebilir...

4 yorum:

  1. çok ilginç bi post olmuş ama çok beğendim yazını...

    küçüklük resmimi ekleyerek kahvaltımı düşünmem gerekseydi; bakır tabağa sıcak süt,içine de doğranmış ev ekmeği...mmmmmm

    şimdi ise; son aylarda yulaf ezmesi+nesfit karışımı yarım yağla birlikte...bazen de kaşarlı tost ( çok nadir ama)

    senin önerdiğin tostu deneyeceğim....

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. sıcak süt ve ev ekmeği, hımmm.. leziz, güzel anıları çağrıştırdığım ve yorumun sayesinde blogunu keşfettiğim için mutluyum, teşekkür ederim @Delfina, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. breh breh... konu ilginç de bu projeyi yapanlar ve buraya resim gönderenler çok yapay... farklı kişiler olmasına rağmen aynı tip ve tonda resimler bir iki parçalık kahvaltı görüntüleri vs. bence bu da ya tutarsa diye yapılan bir şey. (bana sinirlenme ama nedir o öyle allaşkın yaw insan sabah kalkınca tipi bu resimlerdeki gibi mi olur? ben de resmimi ve kahvaltı fotoğrafını göndereyim de siteye girişleri 13+ olarak yeniden düzenlesinler bari:) çok mekanik buldum bunları çoook)

    YanıtlaSil
  4. fikir bazında projeyi beğenmeniz noktasında ortak bir payda yakalayabilmemize sevindim, @onaltıkırkaltı bey :) yorumlarınızı burad görmekten gayet memnunum, bilin lütfen.

    kahvaltı kelimesinin, sabahı; dağınık(!) halimizi çağrıştırdığı ve öyle görüntülenmiş olmasının daha normal olacağı beklentisiyle yaklaşıyorsunuz projeye, doğal olarak.

    belki öylesi daha iyi olurdu ama, burda doğallıktan ziyade projeyi, fikrin stüdyo ortamında, renk uyumuyla kimlik kazanmış hali olarak yorumlamak daha doğru olacaktır.

    yazımda bahsedip linklerini de verdiğim, Jon Huck projesinden ilham alarak benzer konseptte kendini görüntüleyen Evan Roberts'ın fotoğrafları, tam da sizin beklediğiniz doğallığı yansıtmasıyla, demek ki bu durumda takdirinizi daha çok kazandı :)

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...