Starless Night, Circle of Life

Akşam eve döndüğümde geceyi, vizyondayken izleyemeyip arşive eklediğim filmleri eksiltmek için uydurduğum 'rastgele film izleme gecesi' olarak değerlendirmeyi düşünüyordum.

Takip ettiğim blogların feedlerini kontrol ederken,
Smashing Magazine '25 brilliant animated short movies' başlığı altındaki leziz seçkiye denk gelince; film gecesi, animasyonlar arasında serbest çağrışımlarla gezintiye dönüşü verdi.

'Jasper Morello Animated Movie', içlerinde en çok hoşuma gidenlerden olmasına rağmen, buraya onu değil,
konuyu bağlayacağım noktaya da daha uygun olacağı için, -arada gökyüzü/yıldızlar sahnelerinin de olduğu- daha sevimli ikisini almaya karar verdim. Fakat siz, rahat bir zamanınızda smashingmagazine'deki tüm listeyi izlemeyi sakın atlamayın.



'Starless Night' videosu; genç animatör Carl Luc Campbell imzalı, sevimli bir animasyon.

Campbell'ın blogu donblur altından diğer işlerine de erişilebiliyor.


Yenen dolunayın yıldızlara dönüşmesiyle 'Starless Night', bana biraz da, burada daha önce değindiğimiz 'In the Beginning'deki yıldızları yiyip minik canavarlara dönüşen yaratıkların hikâyesini çağrıştırdı.



Diğer sevimli animasyon 'Circle of Life' ise, yaşam döngüsünü hoş bir şekilde konu etmesiyle gayet eğlenceli.

Animasyonlardaki gökyüzü, yıldızlardan yola çıkarak konuyu bağlamak istediğim nokta ise, geçen yıl süresince blogumda her ay düzenli olarak yer verdiğim ay evreleri takvimine bundan sonra yer vermeyecek olmam.

Vaktini doldurduğunu, devam edersem, bunu çok da isteyerek yapmayacağımı düşündüğümden bırakıyorum. G
eçen süre içerisinde pekçok ay ışığı meraklısı olduğunu gözlemlemiş oldum, bazılarıyla hoş diyaloglar/bağlar kurduk ki, bundan gayet memnundum. Ama blog yazmak da böyle bir şey zaten; keyfi. Bu paragraf, blog yazmayı bırakma cümleleri provası gibi mi oldu? Sanki, biraz...

Blogumun yan menüsündeki 'Ay Evreleri' widget'ı, ay ışığını takip zamazingosu olarak yerini korumaya devam ediyor olacak. Moon Phases 'Ay ve Evreleri' başlığı altında verdiğim bağlantılarla benzer takvimlere ulaşabileceğiniz gibi, rasathane.ankara.edu.tr bünyesinden de isterseniz aylık gök olaylarını rahatça takip edebilirsiniz. Dolunay,
21 Mart'ta...

5 yorum:

  1. nefis bir haftasonu oldu, tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  2. dba,
    rica ederim (: beğenmene sevindim..

    YanıtlaSil
  3. Keyifli animasyonlar için teşekkürler. Lakin "Bu paragraf, blog yazmayı bırakma cümleleri provası gibi mi oldu? Sanki, biraz..." cümlesi bir başucu, el altı, göz takibi, isviçre çakısı gibi nemene lazım ve her derde deva, gerekli, sevdiğim bir blog için sahiciliği olası buruk bir haber.):

    YanıtlaSil
  4. rabarba bey, blogumdan aldığınız tadı ne hoş ifade etmişsiniz (: çok teşekkür ederim. ben de varlığınızdan memnunum. ama hiçbir şey sonsuza kadar sürmüyor, öyle değil mi? yakın zamanda olmasa da, sıkılıp farklı bir platformda bir şeyler yapmak isteyeceğim bir gün o cümleleri sarfedeceğim (: değişim iyidir, buna hazırlık için prova yapabilecek lükse sahip olabilmek de daha da iyi olsa gerek (:

    YanıtlaSil
  5. Başka bir hayat mümkün.

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...