Simone Legno, Tokidoki, Mini Moofia Series, Başarı



Simone Legno'nun eğlenceli çizimlerini beğeniyorum. Dolayısıyla Tokidoki de, çalışmalarını takdir ettiğim bir firma.

Üstteki sevimli minik oyuncaklar, Tokidoki Mini Moofia Series; 7 cm'lik değişik figürlü süt kutularından oluşuyor.

Onlara, pofmagazine'de denk gelip, verilen link beni vallery'e götürünce; 'böyle eğlenceli online alışverş siteleri niçin bizde yok, olmadık bir dolu şey almayalım diye mi acaba?', diye düşünerek, gudik obje merakımı tatmin eden
özellikle oyuncak reyonunda, hayli vakit geçirdim.

vallery'i, uğrayıp siz de görün, ama şimdi ben burada Tokidoki Mini Moofia Series'i konu edip, Simone Legno'nun başarı öyküsüne değinmek istiyorum.

İtalyan sanatçı
Simone Legno, Japon görsel stilinden, animelerinden etkilenerek oluşturduğu illüstrasyonlarıyla son derece başarılı. 2003 yılında, iki Amerikan girişimcinin sitesindeki çalışmaları fark edip onu, Los Angeles’a götürmesiyle macera başlıyor.

Bu gelişme sonrasında bir ekip kurup, durumu kurumsallaştırmış olsa da; Tokidoki adına gördüğümüz bütün illüstrasyonların hâlâ kendisi tarafından yapılıyor olması, Simone Legno'nun başarısının yanındaki diğer güzel bir özelliği.

Tekstil ürünleri, çantalar, saatler, iSkin kılıflar, kayak takımları, mücevherler, aksesuarlar.. Tokidoki tasarımlarını birçok yer yerde görmek mümkün.

2005 yılından bu yana tüm iPod modelleri için üretilen Tokidoki kılıflar, Simone Legno’nun çizimlerini taşıyor. Ayrıca birinci nesil nano, iPod video, iPod mini ve birinci nesil iPod shuffle için de Tokidokiler mevcut.

blog.tokidoki.it üzerinden, Simone Legno ve çizimlerini takip edebilirsiniz.

Simone Legno örneği bize gösteriyor ki, severek yaptığımız bir iş, başarıyı da beraberinde getiriyor.

Etkileyici bir başka başarı hikâyesi ise, 'Tüm Gönül Meseleleri gibi, Onu Bulduğunuz Zaman Anlayacaksınız…' başlıklı güzel yazısıyla, sevgili Tunç Kılınç'ın Fikir Atölyesi'nde. Mutlaka okuyun.
Yeteneğini, yakaladığı fırsatları kullanarak geliştiren ve şimdi binlerce satan albümlerin sahibi olan bir cep telefonu satıcısının, Paul Potts'un hikâyesiyle; aslında önemsememiz gerekenin ne olduğunu bir kez daha fark etme fırsatı yakalıyoruz.

Mini Moofia Series süt kutuları ne kadar sevimli, sizce de öyle değil mi?

Süt kutularından bahsetmişken, bu fırsatla bir dileğimi de paylaşmak istiyorum. Süt tozu kullanmak istemeyenler için, minik süt kutuları yapılmalı.

kareli defter'deki yazısında
1646 Bey'in de değindiği gibi, çayı ya da kahveyi tatlandırmak için açıldığında, kalanı çoğunlukla ziyan oluyor sütlerin. En küçük süt kutuları 200 ml ki, onlar bile fazla.

Mini ketçap, mayonez, şeker paketleri var, niçin süt paketleri yok?

Margarinlerin kullanımlarını kolaylaştırmak için, yine aynı ebattaki bir paket içerisine tek kullanımlık ayrı mini paketler konularak sağlanan kolaylık gibi; litrelik süt kutuları içinden çıkacak minik paketlerle daha az miktarda süt tüketimine imkân verilemez mi?

Minik süt kutuları istiyorum. Ne dersiniz, iyi olmaz mıydı?

3 yorum:

  1. Minik süt kutuları vardı ama pek rağbet görmediginden ortalardan kalktı, galiba. Yeniden talep görmesi de zor gibi görünüyor.

    Ufaçık bir süt kutusu 200 ml'lik ile aynı bedel ile ücretlendiriliyor. Böyle bir durum kimsenin hoşuna gitmez.

    Ürün ufaldıkça pahalı olmasını anlayışla karşılıyorum ama bunun makul bir seviyesi olmalı.

    YanıtlaSil
  2. Keşke birileri yapsa özellikle yurtdışında ne ambalajlar var insanın içi gidiyor. Lyn ben bir yazımda eskilerde Hello Kitty içecek kutularımı getirmiştim Pattayadan onaları yazmıştım bunlarda en az onun kadar güzeller

    YanıtlaSil
  3. Yalnız burdaki 'mini moofia series', oyuncak. Ama böyle paketler olsa harika olurdu. Evet, Hello Kittyler de sevimliydi :)

    Ali,
    haklısın, ürün ufaldıkça fiyatının artmasının makul bir seviyesi olmalı.

    Ama, 100ml'den 10 tenesini ya da 20 tanesini yine aynı kutu içinde paketleyip satsalar; bir büyük kutu süt alıyormuş gibi içinde mini paketler olan olan bir büyük paket alsak... uygun maliyet hesaplarıyla fiyat farkının yüksek olmaması ayarlanabilir gibi geliyor bana...

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...