Symphony in Red



Dortmund Philharmonic Concert Hall, "Symphony in Red".

Hafta sonu müziği olarak blogumda ne yayınlayacağıma bakarken, müzik dosyalarım arasına karışmış bu videoya denk geldim.


'Jung von Matt, Hamburg' tarafından, Dortmund Philharmonic Concert Hall için, yakın zamanda hazırlanmış olan bu güzel reklam filmi, kurgusu ve uyumlu müziğiyle, harika.

London International Awards 2007, Television/Cinema Finalistlerinden olan
"Symphony in Red"in; müziğinin Fazıl Say tarafından hazırlanmış, ve filmin hazırlık aşamasında gerçek kan kullanılmış olduğu bilgisi; filme bakışınızda, müziği ve kurgusu yanında farklı bir açı kazandırabilir.

Corporate Name of Client: Concert Hall Dortmund. Advertising Agency: Jung von Matt, Hamburg. Executive Creative Director: Wolf Heumann. Creative Directors: Sascha Hanke/Timm Hanebeck. Copywriters: Michael Okun/Moritz Grub. Art Director: Patrik Hartmann. Agency Producer: Alexander Schillinsky. Production Company: Sehsucht, Hamburg. Producer: Andreas Coutsoumbelis. Director: Niko Tziopanos. Animation Company: Sehsucht, Hamburg. Animators: Alex Heyer/Martin Hess. Music Composer: Fazil Say

Dip not: Bu videoyla, Blogger üzerindeki video ekleme özelliğini de ilk kez denemiş oluyorum. 100 Mb'a kadar olan videoları, rahatça ekleyebiliyormuşuz. Blogger'ın olası kaprislerinden biri yüzünden
"Symphony in Red"i burada görüntüleyemezseniz, YouTube üzerinden de filme ulaşabilirsiniz.

3 yorum:

  1. Benim merak ettiğim konu blogger'dan eklenene videoların google aramalarında görünüyor mu yada aramalara iyi yonde etkisi oluyormu youtube videoları gibi hayır olmuyorsa youtube'a yüklemek daha mantıklı

    YanıtlaSil
  2. videoyu blogger altına kaydederken, blogger, adlandırmamızı istiyor; bir isim girmezsek, yüklemeye başlamıyor.

    burdan google'ın, eklediğimiz videoları bir şekilde indexleyeceğini anlayabiliriz!

    fakat blogger altına yüklediğimiz videoların formatları, flash içine gömülerek, .swf olarak yayınlandığı için, videoyu eklerken yazdığımız isim, kaynak koduna yansımıyor. ancak yine de, videonun bir numarası olduğu için, ileride google, yakın zamanda blogger altına yüklenen görselleri slayt show olarak sunduğu gibi, bu videoları, video yayın ortamlarına eklemleyebilir. ihtimâl...

    blogger altına yüklediğim "Symphony in Red" ismindeki videonun, google'a yansıyıp yansımadığını kontrol etmek için aradığımda; blogum ilk sayfada üst sıralarda çıkıyor. hatta youtube'daki benzer isimli, 6 ay önce yüklenmiş, 4027 defa izlenmiş video linkinin yeri bile, benim bu yeni yayımladığım konunun altında kalıyor.

    google'ın, "sadece videolar arasında ara" özelliğiyle bakınca da yüklediğim videoyu göremedim. burdan, videonun değil, konunun/içeriğin google'a yansıdığını görüyoruz.

    bu durumda şimdilik youtube altına videoları yüklemek daha mantıklı gözüküyor. neden? çünkü, paralel bir platform yaratıldığı için, oradan videoyu görüp gelenler, bloga ziyaretçi kazanımı olarak yansıyacaktır...
    ~~~~
    dip not: ikazında haklısın, gerekli düzenlemeyi yaptım. teşekkür ederim, yengeç bey yeter ki sizin canınız sıkılmasın :)

    YanıtlaSil
  3. hımm bende youtube'a yüklemenin şuan için mantıklı olduğunu düşünüyordum yanılmamışım.
    Abartmayın efenim sadece mantıklı bir öneride bulundum ben teşekkur ederim canımıda sıkmayın =P

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...