A History of Evil



'A History of Evil' videosuna, takip ettiğim feedleri kontrol ederken Murat Kgirgin'de, 'Pictogramlarla Dünya’nın Kısa Tarihi' başlığı altında denk geldim. 'Zamanda Yolculuk' mevzusuna daha yeni değinmişken, tarihte mini bir seyahat yapmayı sağlayan bu eğlenceli animasyon oldukça hoşuma gitti, buraya da almak istedim.

Konuyla ilgili olabilecek bağlantılar:
'Piktogramlar İstanbul`da', Wikipedia-Piktogram.

Konuyla ilgisiz ama, gözden kaçmasa iyi olacak bağlantılar:
'Google'dan buldum, kullandım', gibi bir mantıkla hareket edecek bilinçten çoktan uzaklaşmış olacağımızı düşünmek istesem de, Alıntı Kuralları'nı anımsamanın ve Süleyman Sönmez'in (ç)Alıntılama Sanatında Zen! ile -doğal/konuştuğumuz gibi yazmanın yazım kurallarına dikkat etmemek olmadığını unutmadan- Don Kişot'un 'Üşengeç Blog Yazarının İmlâ Kılavuzu' başlıklı yazılarını, rahat bir zamanımızda detaylı okumamızın kimseyi yormayacağını düşünüyorum.
5651 sayılı yeni internet kanunu ve yaptırımlarından -hapis, para cezası, site engelleme- haberdar olmayanlarımız kaldı mı? 'Erişim Engelleme Çelişkisi' ve 'Şimdi Site Yasaklatmak Çok IN (Moda)', başlıklarını okumalarınıza dahil etmeyi unutmayın.
'MSN'de Yasaklanan Kelime', 'Microsoft'tan "Rahip" Açıklaması'. Kim bilir daha farkında olmadığımız ne şekillerde engellenerek korunuyoruz?! Geçen gün, sistemimde virüs/spy olduğu gerekçesiyle Google, alanlarına erişimimi verdiği uyarıyla engelledi; web'de gezebiliyor ama, Google'ın hiçbir servisini ne de Blogger'ı erişip kullanamıyordum?! Oysa sistemimde de bir sorun yoktu. IP'mi değiştirip çerezleri/logları temizleyerek internete yeniden çıktığımda problem ortadan kalkmıştı! Çok korktum(!) ya bir gün gerçekten Google'a erişemezsek? YouTube'u engelleyen zihniyet, Google'ı engellemeye niçin kalkmasın?
'Hızlı habercilik ve rekabetin empoze ettiği bir duygu'; internet haberciliğinin bugünü, maalesef. Sadece kâğıt üzerinde ve tv'deki yayınları önemseme dönemini aşamadık. 'Yoksa Siz De Blogların İletişimdeki Önemine İnanmayanlardan Mısınız?' desek de, bir yere kadar...
'Mimari, endüstriyel tasarım, basın, sinema ve... Disiplinler arasında yalpalayan grafik tasarımı!' ise, yine enfes bir A. Selim Tuncer yazısı...

5 yorum:

  1. Makaleme bağlantı gönderdiğiniz ve bahsederek destek olduğunuz için teşekkür ederim.

    Orijinal içerik üreten çabalayan ve severek takip ettiğimiz siteniz çok yaşasın :) (Siz de elbette)

    YanıtlaSil
  2. Harika bir animasyon. Hem çizimi hemde kurgusuyla harikulade yalın, becerikli bir iş olmuş. Alt konubaşlığına gelince; Zeki-Metin'in unutulmaz kabarelerinden "Yasaklar"dan manidar ve bir o kadar lafın gediğine yer edecek bir laf: " Bu yasakları, yasaklasakda mı saklasak, saklasak da mı yasaklasak".

    YanıtlaSil
  3. süleyman sönmez,
    detaylı, güzel yazınız ve blogum hakkındaki hoş düşünceleriniz çok teşekkür ederim.

    'bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak' tabirine uygun durumlar yaşandığını gördükçe, rahatsızlık duymamak mümkün olmuyor. interneti kullanma, web'de yaşama kültürünün öğrenilip uygulanabilmesi için, doğru yönlendirecek bu tip yazılarla konunun altını her fırsatta çizmemiz gerektiğini düşünüyorum...

    rabarba,
    evet, gayet güzel bir animasyon.. yasaklar videolarını anımsattığın için teşekkür ederim. yıllar öncesinden günümüze ne güzel bağ kuruyor şimdi o videolar. bunu yaparken de, sessiz çığlıklarla, tiyatroların değerini, sanatın önemini haykırıyorlar, tabii duyabilenlere.. videoların bağlantısını buraya almak için bakarken yayın yasağı'nı da tekrar izledim öğle arasında keyifli bir mola oldu (: tekrar teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. vincent


    klavyemde turkce harf yok, hakaten yok:)
    kodveus yuzunden geldim buraya ve kendime feed'i ekledim, sevicem cunku sanirim, ama buarada blogunuza vincent gondermek istedim. ikisini beraber daha cok sevdim ben.

    (nick'im ingilizce cunku eskiden ingilizce bi blog yaziyodum yabanci ulkede yasadigim icin.)

    YanıtlaSil
  5. vincent animasyonunu paylaştığınız için teşekkür ederim (: bu sayede anımsayıp, yeniden keyifle izlemiş olduk. Tim Burton'ın 'Corpse Bride' haricindeki işlerinden haberdar birini blogumda görmekten mutluyum, umarım içerik ilginizi çeker...

    Türkçe karakter sorunu aşılamayacak gibi değil aslında (: herhangi bir Türkçeleştirme servisini kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...