Mongol (2007) Cengiz Han

Etkileyici savaş sahneleri, zamanın atmosferini yansıtan başarılı bir dönem filmi olarak, izlemeyi heyecanla beklediğim Mongol (2007) 'Cengiz Han', bugün ülkemizde vizyonda.

Filmlerde, görkemli savaş sahnelerinden ne kadar hoşlandığıma 300 '300 Spartalı' yazımda da değinmiştim. Mongol (2007) 'Cengiz Han' da, gerek renk dokusu gerekse müzikler ve dekoruyla, bu anlamda tatmin edici lirik bir görsel şölen seyri sunmaktan geri kalmıyor.

Sergei Bodrov yönetmenliğindeki, Rus, Alman, Kazak ve Amerikan ortak yapımı olan Mongol 'Cengiz Han', aynı zamanda 2008 Oscar Ödülleri En iyi Yabancı Film dalında Kazakistan'ın Oscar adayı idi.

En iyi yabancı film ödülünü alan,
Avusturya'dan The Counterfeiters (2007) 'Kalpazanlar'ı da ülkemizde bu ay sonunda vizyonda izleyebileceğiz...

Mongol 'Cengiz Han', genç Temuçin in savaşarak esaretten kurtuluşunu ve dünyanın yarısını ele geçiren uçsuz bucaksız Moğol İmparatorluğu'nun kurucusu olan Cengiz Han ünvanına sahip oluşunu konu alıyor...

Destansı öykü içinde tarihi anlamda eksiklikler, fantastik eklemeler bulunduğu için film, çok da gerçeği yansıtmadığı yönünde eleştiriler almıştı. Filmin ayrıntılı güzel bir yorumuna, Gözde Gürbüzer'in 'Rus kamerasından Cengizhan' yazısından ulaşabilirsiniz. Daha fazla detaya girmeden ben, burada sadece tanıtım videosuna yer vermekle yetineceğim.

Mongol (2007) 'Cengiz Han'ı hafta sonu izlenecek filmler listenize eklemeyi unutmamanızı öneriyorum, ben öyle yapıyor olacağım. Savaş sahnelerini izlemenin keyfi en iyi sinemada çıkıyor.


Mongol Uploaded by Lyn

6 yorum:

  1. Gerçekten güzel bir filme benziyor. İzlemek istediğim filmlerin arasına not alacağım bu filmi. Senin gibi benim de savaş filmlerine karşı özel bir ilgim ve gözüm gibi baktığım bir arşivim var.

    YanıtlaSil
  2. Meral, o halde mutlaka izlemelisin, kesinlikle beğeneceğini düşünüyorum (: savaş filmlerinden hoşlanıyor olmana sevindim. bu filmdeki savaş sahneleri de oldukça tatminkâr...

    YanıtlaSil
  3. Bir bayan olarak uzzakdoğu ve savaş filmlerini gerçekten çok severim. Bu hafta aldık zaten izleyeceğiz. Ayrıca Warlords ve Hitman'i de geçen hafta izledik izlemeni tavsiye ederim Lyn'cim.

    YanıtlaSil
  4. Eda, önerin için teşekkür ederim (: Jet Li filmlerini takip ediyorum, 'Warlords'u izeldim. 'Hitman' nedense pek ilgimi çekmedi. 'Mongol' ise, Warlords gibi bir aksiyon filmi değil, sinemada izlemeyi hak eden filmlerden...

    YanıtlaSil
  5. Ned Bey, 'vahşet' mi?
    Hımm.. 'görkemli ve şiirsel anlatım' tarafını görmeyi engelleyecek kadar mı? Yoksa, duyduğumuz şu tuhaf negatif olumlama ifadeleri; 'dehşet güzel', 'şiddetle tavsiye ederim' gibi bir yorum muydu bu (:

    Bu arada, gördünüz mü bilmiyorum ama, Artemis Hanım, harika bir Cengiz Han yorumu yazmış, lütfen herkes onu da okumadan geçmesin...

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...