Günün Blogu, Google Page Rank Güncellemesi

Pazar günleri genelde yazı yayımlanmayan bir blogda, şimdi bu ne hareketliliği diye telaşlanmayın, lütfen. Minik bir sürpriz ve gelişmeyi aktaracağım sadece.



Blogum, Blograzzi'de "Günün Blogu" seçilmiş. Çok teşekkür ediyorum, hafta sonunda hoş bir sürpriz oldu bu bizim için.

Beni Firefox ile görüntüleyin, diyen bir blogun ekran görüntüsü iexplorer ile alınırsa, h
eader'ının tipografisi de, sol üstteki olması gereken bayrak yerleşimi de farklı yansıyabiliyormuş, bu fırsatla bir iç eleştiri yapıp bunu da görmüş olduk.

Flynxs | Lynist weblog'dan yeni haberdar olacaklar için, 'tasarım' başlığında, kişisel bir blog olduğunu, içeriğinin; istifade ettiğim, yaratıcı sürecimi
tetikleyen denk geldiğim enteresan şeyleri not düşmemle beslendiğini; müzik, sinema, kitap, alıntılar, haberler, kimi zaman da bahsettiğim an'lık farkındalıklarım yanında teknoloji, pazarlama, tarih, siyaset gibi yaşamla ilgili pek çok konuya da dokunulabildiğini, belirtmiş olalım.

Rss Reader'ınızla blog içeriğimi rahatça takip ederken; olası öneri, dilek ve eleştirilerinizi her zaman buradan veya Blograzzi üzerinden bana iletebilirsiniz.

Diğer gelişme ise, uzun süredir beklenen, üzerinde birçok fikirler açıklanan Google Page Rank güncellemesi.

PR değerlerinin genelde düştüğü haberlerini alırken, güncelleme bloguma PR3'ten PR4'e yükselmek şeklinde yansımış.

PR5 olacağını tahmin ediyordum ama önemli değil, durumumdan gayet memnunum. Blog içeriğimden istifade edildiğini bilmek bile benim için yeterli...

Hımm.. sanırım PR güncellemesi henüz Blograzzi'ye yansımamış. Arda bey'in son röportajı güzel gelişmeler müjdeliyor olsa da, Blograzzi'nin
artık dalgalı seyrinden kurtulup, 'beta' sürecini ne zaman aşacağını merakla bekliyoruz.

28 Ekim'de başka neler olmuş?
1927, Türkiye'de ilk nüfus sayımı yapılmış. Nüfusun 13 milyon 648 bin 270 kişi olduğu açıklanmış.
1886, Özgürlük Heykeli, Fransızların hediyesi olarak New York'ta dikilmiş.
1923, Mustafa Kemal Paşa, Çankaya Köşkü'nde verdiği akşam yemeğinde, "Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz" demiş.
İlgisini çekenler için devamı, wikipedia-28 Ekim başlığı altında...

Wikipedia demişken, aklıma Vikipedi'nin Page Rank Fırsatçılığı geldi. Google'ın bu Page Rank güncellemesinden sonra
hâlâ PR7 diye link satmaya devam edebilecekler mi, merak ediyorum(!).

Evet,
doruk.net'ten her gün 01:34 itibariyle niçin blogum düzenli olarak ziyaret ediliyor diye merak etmeye de devam ediyorum...

30, 31 Ekim'de İstanbul'daki Pink Martini konseri de bu postun dip notu olsun.

7 yorum:

  1. PR hayırlı olsaun canım 4den sonra çok cimirler ama 5 olamadık bizde ya :( ama Alexada neyseki ilk yüzbindeyiz aman önemli olan pr falan değilde birbirimizden birşeyler öğrenmek bence

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı Olsun Günün Blogu seçilmeniz ve Pagerank'iniz :)

    YanıtlaSil
  3. Tebrikler. Başarılarının devamı dileğiyle...

    YanıtlaSil
  4. Blograzzi gerçekten amacına yönelik çalışıyor,onun sayesinde birçok güzel blog keşfettim. Sizin siteniz günün bloğu sçilmiş hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler arkadaşlar. ilginiz ve olumlu yaklaşımınız, sevindirici :)

    27 ekim pagerank güncellemesi, düşündürücü bir tablo ortaya çıkardı; kıyaslandığında olmayacak sitelerin puanı artarken, yükselmesini beklediklerimizin bizi şaşırttığını gördük. bu tablodan neyi okumamız gerektiğini anlayıp ona göre hareket etmemiz, gelecek vizyonunda yararlı olacaktır, diye düşünüyorum...

    blograzzi, gerekli gereksiz binlerce yerli blog arasında, ilgi alanlarına göre içeriğe erişmeyi kolaylaştırmasıyla, benim de birçok yeni güzel blog keşfetmemi sağladı.

    tasarım ve içerik yönetimi beni düşündürse de, hâlâ üzerinde odaklanıp iyi çalışıldığında, çok yönlü başarı getirebilecek bir proje olduğunu düşünüyorum blograzzi'nin. en azından bünyesinde binlerce profil bilgisi; ilgi alanları, yönelim verisi birikti ki bu bile kullanmasını bilecekler için önemli bir değer...

    YanıtlaSil
  6. ben pagerank güncellemelerinin blograzzi'ye nasıl yansıyacağını merak ediyorum. sıralamarla büyük değişiklikler olması gerekiyor.

    tebrikler ayrıca :)

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim Oky :)

    Evet, bir farklılık olacaktır ama, yine de ne kadar gerçekçi bir liste olacak o, bu beni düşündürüyor.

    Blograzzi puanının, yirmi farklı değişkenle hesaplandığı, şunları şunları yaparsanız puanınız artar diye söyleniyordu..

    Blograzzi'nin puanlama kriterlerinde iyileştirmeye gereksindiğini düşünüyorum.

    Kıyaslayınca, sırf kendi domainleri üzerinde yayın yapıyorlar, alexa kayıtları var diye, diğer değerleri düşük hatta elle tutulur yanı olmayan blogların bile üst sıralarda olduğunu görmem; Blograzzi puanlama sisteminde alexa verilerinin ne kadar etkili olduğunu fark etmemi sağladı.

    Kendi alan adı üzerinde, birkaç ay önce açılmış içeriği vasat blogların, beğendiğim diğer bloglardan daha fazla Blograzzi'nin puanlama sistemi sayesinde değer bulduğunu görmek, pek de hoş değil.

    ...alexa blogspot.com veya blogcu.com gibi sunucularda olan alt domain adına sahip blogları listelemiyor... eğer böyle bir uygulama başlamışsa bu durumda tabii ki daha adil bir puanlama olacaktır.. yok eğer listelemiyorsa bu durumda alexa verilerinin dikkate alınmaması gerekir..
    diye sorulduğunda, Arda bey;
    ...Alexa'nın kendi içinde bu yönde ciddi sorunları var.
    Kısaca belirtmem gerekirse, bazen verisini sağladığı bazen sağlamadığı alt alan adları mevcut.
    Bunu servisin aldığı trafiği baz alarak yaptığını görüyoruz.
    Biz bu konuda algoritmamızı olabildiğince doğru modellemeye çalışıyoruz. Ama şunu da belirtmek isterim ki, zaten Blograzzi'nin ilerleyen dönemleri olabildiğince dış veriden bağımsız işlemeyi ön görüyor.

    demişti...

    Doğru değil, olabildiğince doğru bir modellemeye sahip bir algoritma ne kadar adil olabilir ki?

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...