Ambiyans, Adam Frank



Mekan tasarımlarında kullanılacak doğru bir aydınlatma, mekânın atmosferini son derece etkileyebilir, dönüştürebilir. Adam Frank, tasarımlarıyla farklı ambiyanslar yakalayabilmeyi bilen, başarılı bir tasarımcı.

Üstte resmini görmüş olduğunuz Lumen; mum ve önüne yerleştirilmiş objenin gölgesiyle, mekâna boyut katıyor.

Mumlara merakımdan önceden bahsetmiştim. Bu tasarımı da çok beğendim. adamfrank.com/lumen'de de görebileceğiniz üzere, ağaçlı olandan birkaç tane kullanmak suretiyle, kendinize gece düşsel bir orman görüntüsü yaratıp, hayallere dalara uyuyabilirsiniz.

Lumen haricinde Adam Frank'ın diğer tasarımlarını da web sitesinde görmeniz mümkün. Reveal tasarımı; penceresiz bir duvarda, aydınlatma ile pencere dokusu yaratıyor. Sahadow ile ise, çoklu gölge hareketi sağlayan bir sistem kurulmuş ki oldukça ilginç. Görülesi...

Lumen tarzı bir tasarımı evimde kullanmak isterdim. Umarım bunu duyan girişken beyinlerimiz, bunu fırsat bilip Çin'e uyduruk taklitler yaptırarak, ülkeye pazarlama hareketine atılmazlar.

1 yorum:

  1. @ Lyn:

    Adam Frank'ın web sitesini gezdim.Yazının son paragrafında bahsettiğin korkunç ihtimal, ne yazık ki benim de aklıma ilk gelen şey oldu. Keşke hiç dillendirmeseydik diyeceğim ama o "lümpen denyo"ların bunu yapabilmeleri için burayı ya da başka bir yeri okumaya ihtiyaçları yok! :-(

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...