Bir YouTube Engeli Daha

An itibariyle blogumdaki yazı alanları arasındaki devasa boşlukların sebebi, -alttaki görselden de görebileceğiniz üzere- ülkemizden YouTube'a erişimin yine engellenmesi yüzünden videoların görüntülenemiyor olmasıdır.

Ne kadar süreceğini bilemediğimiz, blog içeriğini bu hâle getiren bu tuhaf durum için özür dilerim.
Farklı DNS veya proxy kullanmanız bu sıkıntıyı hissettirmeyebilir. Bilişim Hukuku'nun ülkemizdeki durumu böylece her fırsatta yüzümüze vuruluyor maalesef...



Bu durumdan çok rahatsızım. Hani tüm site değil de sadece YouTube'daki içeriğin rahatsızlık verici kısmı engellenecekti? Şimdi yine ne oldu da böyle bir geri adım atıldı! Örnek teşkil edecek düzgün bir karar verilse de, bari bundan sonraki uygulamalarda tüm mahkemeler ona göre davransa, diye umuyorum ama...

Peki bu tür site engellemelerinde, blog içeriklerine dahil edilmiş olan videoların görüntülenmeye devam edebilmesinin bir yolu yok mu? Olsa iyi olurdu...

Konuyla ilgili benzer bir bağlantı: YouTube'a Bir Erişim Engeli Daha.

4 yorum:

  1. http://sekip.tumblr.com/post/28760219

    YanıtlaSil
  2. Sansür çözümse sonsuza kadar engellesinler o zaman. Ne bu aç/kapa...

    YanıtlaSil
  3. tüm gezegenin en berbat ülkelerinden birinde yaşıyoruz; dinini başka, yönetim şeklini başka,topraklarını başka, kültürünü başka başka toplumlardan almış, tamam ama hiç birini de sindirememiş; en başta kendi insanına güveni sıfır, hatta paranoyası, "şizofreni" soslu cehalet kokan bir ülke...
    bu yasaklamalar her alanda (internet, medya, kültür hayatındaki her şey işte) uzunca bir süredir hem de etkisi artarak devam ediyor... ne yapılacak? başka bir ülkeye mi kaçsın artık bunalan "az sayıdaki" kesim? zira demokratik seçimler sayısal değerlere bağlıdır ve demokrasinin basit tanımlarından biri de, "atların atları eşeklerin eşekleri seçmesi"dir.

    YanıtlaSil
  4. Evet, art arda izlediğimiz bu engellemeler iyice komik bir hâl almaya başladı maalesef.

    Fakat seyirci kalarak birşeylerin değişmesini bekleyemeyiz!

    Blog yazarları olarak yapabileceğimiz, bu durumu seslendirmek, altını çizmek olmalı ki, yasal platformda karşılığını bulabilsin. En azından bir bilinç geliştirmiş olalım.

    Düğüm Küme'den Burak Arıkan'ın konuyla ilgili yazısı 'Türkiye’de Kitlesel İfade Özgürlüğü Engellemesi' gördüğüm bu yönde güzel adımlardan biri. Rahat bir zamanınızda okuyun ve, lütfen siz de bu duruma tekrar tekrar tavrınızı göstermekten çekinmeyin!

    Toplu İnternet Kullanım Sağlayıcıların Hukuki Yükümlülükleri ve Sorumlulukları - 1 Yazar: Av. İlker Atamer

    2.Nesil İnternet Sitelerinin, 5651 Çerçevesinde Hukuki Statüsü - 1 Yazar: Av. İlker Atamer

    5651 No’lu Online Yayıncılık Yasası Yazıları Yazar: Fusun S.Nebil

    Av.Purut; 5651′e Göre Web 2.0 Siteler İçerik mi, Yer Sağlayıcı mı Belirsiz Yazar: Fusun S.Nebil

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...