Aktaracak Bir 'Fako' Hikâyeniz Var Mı?

Bir önceki post'un konusu teknolojiydi. Günümüzde teknolojik gelişmeler, tıp alanında da hayli kısa sürede, yüz güldürücü sonuçların alınmasına imkân sağlıyor.

Durum böyle olmasına rağmen, hastanelerde ne sebeple olursa olsun bulunmaktan hiç hoşlanmamışımdır.

Bugün,
yaşa bağlı katarakt rahatsızlığı için babama ne yapılabilir diye, sadece göz konusunda ihtisaslaşmış özel hastanelerden birine gittik. Ortam, hastaneye benzememesine ve son teknolojiye uygun cihazlar olmasına rağmen; insan faktörünün işin içinde olmasından kaynaklanan çekincelerimizden maalesef uzaklaşamadık.

"Katarakt ameliyatı''; tıbbi adı ''FAKOEMÜLSİFİKASYON'' veya kısaca ''FAKO'' olarak isimlendirilen bir teknikle yapılıyor.


Yakın zamanda, bu yöntemle minik bir operasyon yaptırmamız gerekiyor. Fakat kendisi "sonuçta bu göz, başka bir şeye benzemiyor" diyerek, doğal olarak tedirginlik gösteriyor.

Yakınlarınız arasında bu operasyonu geşirmiş olan varsa; öncesi, esnası ve sonrasıyla ilgili deneyimlerinizi aktarmanızdan memnun olacağım.

"Doktor tercihinizi neye göre yaptınız, sonrasında geçen sürede problem yaşadınız mı, sonuçtan memnun musunuz" noktası etrafında aktaracağınız bu bilgiler, hiç olmazsa belki bir parça iç rahatlığı sağlayacaktır.


Lyn'e bir Fako hikâyesi anlatmak istiyorum, linkini veya alttaki 'yorum' bölümünü kullanabilirsiniz.

Aktaracak bir 'Fako' hikâyeniz yok mu?

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...