Yoksa Sen Hâlâ, Firefox'tan Kendini Mahrum Mu Ediyorsun?

Web browser kullanımında, iexplorer tercih etmenin pek bir avantajını görmemiş biri olarak; uzun süredir Firefox kullanmanın keyfini çıkarıyorum.

Kendim Firefox'un nimetlerinden istifade etmekten böylesine memnunken; tüm içtenliğimle, Firefox kullanmaktan kendinizi mahrum etmemenizi diliyorum.

softwaretipspalace.com sitesi günlüğünde çıkan bir yazıya göre, Avrupa'da Firefox kullanımı yüzde 25'e ulaşmış.

XiTi'nin yaptığı araştırmaya göre de, Avrupa'da
Firefox, son bir senedir yüzde beşlik bir artış sağlayarak %19,4'ten %24,1'e yükselmiş.

Tüm grafiklere ve 2006 sonuçlarına bakarak söylenebilir ki; Türkiye bu konuda da maalesef bilinçli bir kullanıcı durumunda gözükmüyor.

Oysa genç nüfusu bu kadar çok olan bir ülkenin gençlerinden, meraklı olmalarını ve
Firefox gibi kullanımı avantajlı bir browser'ı çoktan fark edip, benimseyerek daha yüksek oranda kullanmalarını beklerdim.

Firefox ücretsiz, açık kaynaklı ve destekleyenleriyle her an gelişen bir browserken, özellikle okullarımızda niçin ısrarla tercih edilmediğini anlayamıyorum?!

3 gününüzü ayırın, eklentileri, pratikliğiyle
Firefox deneyimini yaşayın. Bir post (gönderi) içersinde bunca Firefox sözcüğünü niçin yinelediğimi anlayacaksınızdır.

Örneğin;
Firefox bünyesinde kullanılan Sage; RSS takibi yapabilmek için gayet işlevsel bir eklenti. Firefox browserınızda, kenar çubuğu olarak açılıyor ve eklediğiniz site-bloglardaki güncel gelişmeleri anında orada görebiliyorsunuz. Evet, adres satırına site-blog'un linkini yazıp gitmeden! Ne büyük kolaylık değil mi?


Bunun yanında bir diğer istatistiki sonuç da, blog kullanımı yönünden; Technorati'nin blogların durumunu gösteren raporuna göre; 70 milyon blog ve günde 1,5 milyon yazı üretimi gözüküyor.

En çok yazının yayınlandığı blog dilleri:
Japonca: %37 ile birinci,
İngilizce: %33 ile ikinci,
Çince: %8 ile üçüncü sırada
Farsça: %1 (ilk ona yeni giren lisan)

Bunların arasında Türkçe nerede mi? Okumaya ne kadar meraklı olduğumuz, sorusuna vereceğiniz yanıt; düzgün bir Türkçe'yle nitelikli içerik üreten, Türkçe blog sayısı hakkında size sağlam bir fikir verecektir...

Firefox browserınızı kurun, RSS takibi için Sage eklentisini ilave ettikten sonra, arzu ederseniz benim feedlerimi de Yazı-Entries (RSS) ve Yorum-Comments (RSS) ile gözünüzün önünde bulundurabilirsiniz :) Google'dan rast gele uğramış iexplorer kullanıcılarındansa; bilinçli, RSS takibi yapan, Firefox kullanıcılarını tercih ederim. Memnuniyetinizi, olursa sorularınızı buradan bana aktarabilirsiniz...

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...