Kara Kare Film Günleri 'Karanlığa Işık Tutan Filmler'

'Kara Kare Film Günleri'nin ikincisi; 15-21 Nisan 2007 arasında, Maçka'da Cinebonus G-Mall sinemalarında 'Karanlığa Işık Tutan Filmler' teması ile gösterimde.

'Karanlığa Işık Tutan Filmler' etkinliği; Türk Musevi Cemaati Film Komisyonu tarafından; II. Dünya Savaşı sonrası, Nazi Almanya'sının büyük bir titizlikle Avrupa'nın çeşitli yerlerinde fizibilite raporları düzenleyerek, gaz odaları, krematoryumlar inşa ederek kurdukları toplama ve ölüm kamplarında yaşamını yitirmiş milyonlarca insan anısına düzenleniyor.

'Invincible (Yenilmez Adam)' ve 2006 Venedik Film Festivali En İyi Yabancı Film Ödülü'nü alan, Paul Verhoeven'ın yönettiği 'Black Book (Kara Kitap)' filmlerini izledim.

Son derece etkileyici bir deneyimdi. Sadece biraz, iki benzer temaya sahip filmi üst üste izlemenin ağırlığını yaşadım. Siz öyle yapmayın ama mutlaka programınızda vakit ayırıp, 12 filmden en azından birkaçını izlemeye çalışın. Zamanınız varsa filmlerden hiç birini kaçırmayın derim.

'Karanlığa Işık Tutan Filmler'; tarihte olanları unutmamak, insan olmanın erdemiyle, yaşananları duyumsayıp, bu farkındalıkla yaşama yeniden bakabilmek için de önemli bir fırsat.

İtalyan Yahudileri’nin II. Dünya Savaşı’ndaki durumunu anlatan 'Memoria' belgeseli de, öncelikli görmek istediklerimden bir diğeri.

'Kara Kare Film Günleri'nde; II. Dünya Savaşı ve Nazi Soykırımı Holokost hakkında çarpıcı filmler izlenebilecek olması yanında; 12 filmden 11'inin, daha önceden burada vizyona girmemiş yeni filmler olması da, bu etkinliği kaçırmamak için ayrı bir sebep.

www.karakarefilmgunleri.com sayfasından; filmler ve program hakkında detaylı bilgiye ulaşılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...