Aslı 'Dans Etmeye İhtiyacım Var'


Aslı'nın 3. albümü; 'Söylediğim Şarkılarda Saklı', piyasaya çıktı.

'Dans Etmeye İhtiyacım Var' da, albümün çıkış ve kliplenen parçası.

O'nu; önceki albümlerindeki “Neresindeyim”, “Ölüm Kapımı Çalmasa Da”, “Keşf-i Alem” gibi parçalarından anımsayacaksınızdır.

Kendi müziklerini seslendiriyor. Bu son albümünde, artık 30'lardaki o daha sağlam ve sakin müzikal duruşu fark edebiliyorsunuz.

Dinleyebildiğim, sayısı iki elin parmaklarını geçmeyecek Türkçe sözlü müzik içersinde bulunmasında; belki de müziklerini yakın hissetmemin; aynı kenti soluyup, benzer etkiler altında yakın çevrelerde yaşamamızın da payı vardır...

Sözün kısası; henüz, 'Söylediğim Şarkılarda Saklı' albümünden dinleyebildiğim birkaç parçayla, bu albümün de edinilesi olduğunu söyleyebilirim.

Aslı (Aslı Gökyokuş), 'Dans Etmeye İhtiyacım Var' parçasının, hafta sonu müziğimiz olmaması için hiçbir neden yok.



Aslı, 'Dans Etmeye İhtiyacım Var' albümü; Dans Etmeye İhtiyacım Var, Aşkların En Büyüğü, Dergiden Resmini Kopardım, Gitmiş Gibisin, Yardımcı Olmuyor , Bir Ah Çekermisin, Yalnızlıgım, Uykumda Gel (Gel Bir Düş Daha Ver), Düğüm Düğüm, Ayrılan Yollar, Dünya Durulmadan, parçalarından oluşuyor.

Hafta sonu edinip dinleme şansım oldu. Aslı'nın bu 3. albümü bende nedense biraz Şebnem Ferah 'Artık Kısa Cümleler Kuruyorum' albümüne benzer bir tad bıraktı. Belki de iki albümdeki müzikler, yaşanan benzer bir dönem sonrası üretilmiş olacağı için, böyle bir bağlantı kurdu zihnim...


Nedense, yerli müzik albümlerindeki parçaları art arda dinleyemiyorum. 'Dans Etmeye İhtiyacım Var' albümünde de bir istisna olmadı. Parçalar tek başlarına istedikleri kadar iyi olsunlar (ki, hiç de fena bir albüm değil), hızlı veya yavaş olmaları ya da farklı ruh hallerine hitap ediyor olmaları da fark etmiyor; aynı müzisyene ait olmaları, bir albümü baştan sona dinleyememe yetiyor...


Get your own Box.net widget and share anywhere!

'Dans Etmeye İhtiyacım Var' albümünden seçtiğim 'Aşkların En Büyüğü Sensin', 'Yalnızlığım' parçalarına, Box.net aracılığıyla ulaşılabilir. (Box.net pratik bir dosya paylaşım platformu)

(bu konu, 8/4 gibi editlenmiştir)

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...